Štuka na francuski način

21/01/2019
"Veoma jednostavno, veoma ukusno i brzo za pripremu, predlog za zdravo jelo "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano268
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite štuku.

Napravite marinadu od vode, sirćeta i začina - čenova belog luka, peršuna, lovorovog lista i zrna bibera.

Potopite ribu na 4-5 sati u nju, nakon toga je ocedite i prebacite u namazan pleh. Začinite solju, biberom i muskantnim oraščićem.

Prelijte sa malo salamure, dodajte nekoliko krugova limuna, pospite sa malo maslinovog ulja i pospite prezlama.

Pecite u umereno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar