Ukusna čorba sa sočivom i heljdom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18412
23/01/2019
"Ukusna posna čorba, koja će veoma često biti na vašem stolu "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano233
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo potopite u vruću vodu na otprilike 1 sat.

Luk i beli luk naseckajte sitno, a šargarepu i papriku na kockice.

U zagrejano ulje stavite luk, beli luk i šargarepu i upržite ih nekoliko minuta. Nakon toga dodajte brašno, pa dobro promešajte, da se potpuno sjedini i da nema grudvica. Kada to postignete, dodajte alevu papriku i na isti način promešajte da se sjedini.

Dodajte oprano i oceđeno sočivo. Dodajte 1 l (4 šolje) vode i sačekajte da provri. Nakon toga, smanjite vatru i ostavite da se krčka.

Za to vreme heljdu stavite odvojeno da se skuva u 1 šolji vode. Kada se skuva, operite i ocedite heljdu.

Kada je sočivo postalo mekano dodajte heljdu i još najmanje 6 šolja vode.

Paradajz sitno iseckajte i dodajte ga u šorbu. Stavite i malo fide.

Kada je sve skuvano, dodajte sitno seckani peršun i skinite sa vatre.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar