Pržena svinjetina na portugalski način

25/01/2019
"Vama ostavljamo da procenite da li je božanstveno ukusno ili samo očaravajuće aromatično, po našem mišljenju je i jedno, i drugo "
Priprema190 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno250 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano264
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo meso i džigericu i isečemo na tanke kriške.

Pravimo marinadu tako što pomešamo vino, krupnije isečen luk i beli luk, biber, krupnije isečen peršun, sitno iseckanu ljutu papriku i karanfilić.

Dobro promešamo i unutra stavljamo meso i džigericu. Ostavljamo ih u marinadi da odstoje oko 180 minuta. Nakon toga vadimo i ocedimo

Ugrevamo maslac i pržimo svinjsko meso, a nakon toga i džigericu.

Stavljamo ih u šerpu i dodajemo i marinadu. Kuvamo na tihoj vatri dok meso ne bude gotovo.

Začinimo solju i kuvamo još 3-4 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar