Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Čokoladna torta sa džemom od jagoda

Čokoladna torta sa džemom od jagoda

Potrebitel#272233Potrebitel#272233
Početnik
12313
Čokoladna torta sa džemom od jagoda
Fotografije: Potrebitel#272233
1 / 3
11/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
8
"Ako ni i vi kao ni mi ne možete da preživite jedan dan bez nečeg slatkog, izvolite ovaj čoko recept za tortu sa džemom od jagoda. Pravo prste da poližeš"

Potrebni sastojci

  • maslac - 100 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • kakao u prahu - 50 g
  • brašno - 100 g
  • so - 1/2 kašičice
  • crna čokolada - 100 g
  • tečna pavlaka - 100 g
  • džem od jagoda - 150 ili 200 g
  • beli marcipan - za ukras (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte žumanca od belanaca.

Žumanca mutite sa 50 g šećera u prahu, kakaom, maslacem i solju.

Belanca mutite sa drugom polovinom šećera u prahu u sneg.

Dodajte postepeno u žumanca, lagano mešajući samo kašikom. Sledi i brašno sa laganim mešenjem.

Sipajte u nauljeni kalup otprilike 25 cm.

Pecite čokoladnu koru za tortu na 170°C 40 minuta.

Nakon što se malo ohladi, secite poprečno na 2 ili 3 tanke kore.

Slatko od jagoda stavite u džezvu na ringlu sa 1-2 supene kašike vode i tako vri 3-5 minuta.

Kore premažite obilno iznutra, odozgo i sa strana. Stavite u frižider na 30 minuta.

Na ringli zagrejte tečnu pavlaku sa izlomljenom crnom čokoladom unutra i sa kašičicom maslaca, mešajte 1-2 minute dok se ne dobije glatka konzistencija.

Tortu sa slatkom izvadite iz frižidera, isecite na komade i stavite na rešetku. Odmah obilno prelijte tečnom čokoladom.

Čokoladna torta ponovo odlazi u frižider na 3-4 sata.

Čokoladnu tortu sa džemom od jagoda možete da dekorišete gotovim belim marcipanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: