Način pripreme
Odvojte žumanca od belanaca.
Žumanca mutite sa 50 g šećera u prahu, kakaom, maslacem i solju.
Belanca mutite sa drugom polovinom šećera u prahu u sneg.
Dodajte postepeno u žumanca, lagano mešajući samo kašikom. Sledi i brašno sa laganim mešenjem.
Sipajte u nauljeni kalup otprilike 25 cm.
Pecite čokoladnu koru za tortu na 170°C 40 minuta.
Nakon što se malo ohladi, secite poprečno na 2 ili 3 tanke kore.
Slatko od jagoda stavite u džezvu na ringlu sa 1-2 supene kašike vode i tako vri 3-5 minuta.
Kore premažite obilno iznutra, odozgo i sa strana. Stavite u frižider na 30 minuta.
Na ringli zagrejte tečnu pavlaku sa izlomljenom crnom čokoladom unutra i sa kašičicom maslaca, mešajte 1-2 minute dok se ne dobije glatka konzistencija.
Tortu sa slatkom izvadite iz frižidera, isecite na komade i stavite na rešetku. Odmah obilno prelijte tečnom čokoladom.
Čokoladna torta ponovo odlazi u frižider na 3-4 sata.
Čokoladnu tortu sa džemom od jagoda možete da dekorišete gotovim belim marcipanom.