Način pripreme
Počnite sa pripremom kore.
Mikserom umutite 1 jaja i dva žumanca zajedno sa šećerom. Mutite otprilike 10 minuta na viskom ubrzanju dok se ne dobije sipkast krem i dok se šećer u potpunosti ne istopi.
Prosejte brašno zajedno sa kakaom i dodajte ih u krem od jaja. Pažljivo mešajte špatulom kako bi se sačuvao obim.
U kalup za torte sa skidajućim borodom 20 cm stavite papir za pečenje. Premažite ga sa malo ulja i sipajte smesu za tortu. Odozgo pospite čokoladnim kapljicama. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni sa ventilatorom 20 minuta, dok ne bude gotovo.
Čim kora bude gotova otvorite rernu i stavite je unutra na još 10 minuta. Nakon toga je ohladite na rešetci.
Za parfe krem prvo natopite želati u 50 ml hladne vode na 10 minuta dok ne nabubri.
U drugoj posudi pomešajte maskarpone, kiselu pavlaku i pola šećera (55 g). Umutite miskerom na niskom ubrzanju, dok smesa ne postane homogena.
Umutite belanca sa prstohvatom soli da se dobije pena. Dodajte ostali šećer i nastavite mućenje na pari da bi se temperirali dok se ne dobiju čvrsti vrhovi.
U posudu na vodenoj pari stavite želatin da postane tečan. U njega dodajte mlečnu smesu i mutite. Na kraju dodajte umućena belanca. Dobija se veoma sipkast i ukusan krem.
Već možete da sastavite tortu. Stavite koru na dno kalupa u kom ste pekli.
Po zidovima ređajte jagode iseckane na tanke kriškice. Sipajte polovinu krema. Na njega stavite 10-12 Oreo keksića. Zalijte ostalim kremom.
Kalup prekrijte folijom i stavite ga u frižider na jednu noć.
Pre konzumacije isecite nekoliko svežih jagoda za dekoraciju. Po želji možete da istopite malo čokolada i da njome prelijte jagode.
Neka vam je slatko!