Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Parfe»Šareni parfe od jagoda

Šareni parfe od jagoda

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
973145434
Šareni parfe od jagoda
Fotografije: Evtini Retsepti
1 / 8
28/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Aromatičan, bogat i veoma lak parfe - perfektni laki desert"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 230 g, sa kakaom
  • maslac - 125 g, meki
  • za parfe
  • pavlaka - 200 ml
  • šećer u prahu - 200 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • želatin
  • jagode - 800 g
* merne jedinice

Način pripreme

Koru pravite od 230 g keksa sa kakaom i 125 g maslaca. Keks izmrvite i umešajte sa maslacem. Rasporedite masu po dnu posude, poravnajte i lagano pritisnite.

Parfe pravite od 200 ml pavlake koju umutite sa 200 g šećera u prahu. U ovu smesu dodajte 200 g kisele pavlake. Po ukusu možete dodatno zasladiti.

1 kesicu želatina pripremite na osnovu uputstva sa kesice i dodajte je u smesu.

Podelite smesu na dva dela i u jedan dodajte nasečene jagode.

Preko keksa prvo prelijte beli deo i stavite u zamrzivač da se ohladi oko 30 minuta, a nakon toga sve prelijte smesom sa jagodama. i ponovo vratite pola sata na hlađenje u zamrzivač.

Poslednji želirani sloj napravite sa oko 200 g jagoda koje su stajale oko 2 sata u šećeru u prahu. Ugrejte ih u sopstvenom soku koji su pustile i u njih rastvorite 1/2 pakovanja želatina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: