Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa bundevom i karamelizovanim kokosom

Panakota sa bundevom i karamelizovanim kokosom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Panakota sa bundevom i karamelizovanim kokosom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
25/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ukusan desert koji se lako priprema, ali mu je ipak potrebno vreme da se stegne"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g, oljuštena
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • kisela pavlaka - 200 g
  • želatin - 1 kesica, Dr. Oetker
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte bundevu dok ne bude gotova. Pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte kiselu pavlaku i šećer u prahu. Mutite mikserom dok ne dobijete mekanu smesu.

Rastvorite želatin prema uputstvu na kesici. Dodajte u krem i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Gotovu smesu rasporedite u odgovarajuće kalupe.

Ostavite panakotu 3-4 sata u fružideru da se želira.

Sipajte desert u odgovarajuću posudu za serviranje, prethodno potopite dno čaše u toplu vodu na kratko.

Ukrasite karamelizovanim kokosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: