Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Galet sa bundevom, fetom i karamelizovanim lukom

Galet sa bundevom, fetom i karamelizovanim lukom

Galet sa bundevom, fetom i karamelizovanim lukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Hrskav i aromatičan - dve obavezne stavke savršen galet"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 110 g
  • brašno - 220 g
  • jaja - 1 komad
  • so - prstohvat
  • za nadev
  • bundeva - 250 g (može i malo više)
  • feta - 150 g
  • praziluk - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite hleb od navedenih sastojaka. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru na pola sata.

Oljuštite i isecite bundevu. U pleh od rerne stavite papir za pečenje i rasporedite bundevu isečenu na kockice. Stavite 1-2 supene kašike maslinovog ulja, prstohvat soli i rukama dobro promešajte. Pecite 15 minuta.

Operite i isecite praziluk na ivice. Karamelizujte ih u tiganju i ostavite da se ohlade.

Izvadite gotovo testo i rasporedite preko papira za pečenje.

Izmrvite sir, stavite jedan red bundeve, praziluk i još jedan red bundeve (pazite kad stavljate bundevu da je ne izgnječite).

Uvijte ivice galeta, namažite ih žumancem i pecite na 170 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: