Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte vodu, ulje i brašno s praškom za pecivo. Podelite smesu na dva dela. U jedan dodajte kakao i promešajte dobro.
Postavite posudu za pečenje papirom za pečenje. U jednu polovinu sipajte belo testo a u drugu braon. Pecite na 180 stepeni oko 10-15 minuta.
Izvadite i ostavite da se ohladi. Isecite koru na lente. U posudi pomešajte kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Dodajte prethodno pripremljen krem i unućenu pavlaku. Dodajte vanilin šećer i dobro promešajte.
Pravougaoni kalup obložite streč folijom. Sipajte malo krema i na njega poređajte lente od kore (od jedn boje). Blago ih pospite šećernim sirupom i prekrijte kremom. Pospite obilno karamelizovanim kokosom.
Poređajte još jedan red kora, ali druge boje. Opet sipajte sirup, namažite kremom i pospite kokosom. Naređajte još jedan red od kore, krema i kokosa. Završite korom i uvijte folijom.
Ostavite terin u frižider da se stegne. Nakon nekoliko sati izvadite kalup iz frižidera i okrenite na odgovarajući tanjir. Namažite i ukrasite preostalim kremom i pospite karamelizovanim kokosom.