Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Terin»Terin sa kremom i karamelizovanim kokosom

Terin sa kremom i karamelizovanim kokosom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Terin sa kremom i karamelizovanim kokosom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
02/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Kažemo terin samo kao zabluda, to je inače ultimativni sladak desert koji možemo da jedemo svaki dan do kraja života"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • voda - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 130 g
  • kakao - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • za krem
  • pavlaka - 100 ml
  • kisela pavlaka - 400 g
  • puding - 1 komad, vanila bez kuvanja
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer u prahu - 2 - 3 kašike
  • vanilin šećer - 1 komad
  • kokosovo brašno - 100 g, karamelizovano
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte vodu, ulje i brašno s praškom za pecivo. Podelite smesu na dva dela. U jedan dodajte kakao i promešajte dobro.

Postavite posudu za pečenje papirom za pečenje. U jednu polovinu sipajte belo testo a u drugu braon. Pecite na 180 stepeni oko 10-15 minuta.

Izvadite i ostavite da se ohladi. Isecite koru na lente. U posudi pomešajte kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Dodajte prethodno pripremljen krem i unućenu pavlaku. Dodajte vanilin šećer i dobro promešajte.

Pravougaoni kalup obložite streč folijom. Sipajte malo krema i na njega poređajte lente od kore (od jedn boje). Blago ih pospite šećernim sirupom i prekrijte kremom. Pospite obilno karamelizovanim kokosom.

Poređajte još jedan red kora, ali druge boje. Opet sipajte sirup, namažite kremom i pospite kokosom. Naređajte još jedan red od kore, krema i kokosa. Završite korom i uvijte folijom.

Ostavite terin u frižider da se stegne. Nakon nekoliko sati izvadite kalup iz frižidera i okrenite na odgovarajući tanjir. Namažite i ukrasite preostalim kremom i pospite karamelizovanim kokosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: