Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa ananasom i karamelizovanim kokosom

Torta sa ananasom i karamelizovanim kokosom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Torta sa ananasom i karamelizovanim kokosom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
02/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Uvek ima povod da se pripremi torta i da se pozovu gosti na tortu, ili da se pojede parče torte - poslastičarska poslovica"

Potrebni sastojci

  • isečci od kora - 300 g
  • puding - 2 kesice bez kuvanja
  • sveže mleko - 700 ml
  • kompot od ananasa - 1 kutija
  • želatin - 2 kesice
  • mlečna čokolada - 100 g
  • maslac - 100 g
  • šećer - 1 šolja
  • kokosovo brašno - 1 paket, karamelizovan
  • kisela pavlaka - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte šećerni sirup, tako što u šećer dodate 1 šolju vode.

Na dno pleha, sa ivicama koje se skidaju napravite jednu koru od isečaka, pritisnite rukama. Prelijte šećernim prelivom.

Uz pomoć miksera umutite puding, tako što dodate sveže mleko. Mutite dok ne dobijete mekan krem. Dodajte kiselu pavlaku i nastavite da mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Rastvorite 1 kesicu želatina sa jednom šoljom hladne vode. Kad želatin nabubri, ugrejte ga na pari, ne treba da provri.

Gotov želatin dodajte u dobijeni krem. Mešajte dok se želatin ne pomeša kremom.

Sipajte krem preko prve kore. Odozo ponvo poređajte isečke. Pritisnite rukama. Ponovo prelijte šećernim prelivom.

Izlomite čokoladu i dodajte masalc. Stavite je u odgovarajuću posudu i rastopite je na pari ili u mikrotalasnoj.

Čokoladom prelijte tortu. Preko čokoladne glazure poređajte krugove ananasa iz kompota.

Rastvorite i drugu kesicu želatina prema uputstvu. U želatin dodajte sok iz ananasa i kad smesa počne da se želita prelijte tortu. Pospite tortu karamelizovanim kokosom odozgo i sa strane.

Ostavite ns 2-3 sata da se stegne. Ostavite da se ohladi pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: