Način pripreme
Po velikim vrućinama tokom leta preferiram nešto brzo i ukusno, tako da se ne zadržavam u kuhinji.
Ova fritata je upravo takva, sprema se za par minuta i u njoj ima od svega po malo iz frižidera.
Pečurke i paprika se očiste, iseku na sitno i zajedno sa isečenom šunkom se sipaju u tiganj sa nelepljivim dnom u kome smo zagrejali maslac i ulje.
Prže se nekoliko minuta, ne više od 7-8 dok ne uvri tečnost od paprike i pečuraka, pri čemu treba imati u vidu da je kraljevski šampinjon suvlji i aromatičniji u poređenju sa običnim.
Za to vreme smo umutili jaja i zajedno sa kačkavaljem isečenim na sitne kocke, malo soli i bibera dodajemo u tiganj i čekamo, da se fritata zaprži odozdo.
Ako ne možemo da je okrenemo, stavljamo tiganj u parti roštilj, da se zapeče i odozgo. Ali za tu varijanti potrebno je da smo pre toga premeriti da li tiganj može da stane.
Prijatno!