Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Fritata»Letnja brza fritata

Letnja brza fritata

Teodora  Ivanova KamenovaTeodora Ivanova Kamenova
Pomoćnik kuvara
2154189
Letnja brza fritata
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
1 / 5
28/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Fritata koja se sprema za par minuta sa nekim sastojcima koji su vam ostali u frižideru"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • paprika sirova, polovina
  • pečurke - 2 komada, kraljevski šampinjoni, srednji
  • kačkavalj - 40 g
  • šunka - 2 parčeta
  • maslac - 10 g
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Po velikim vrućinama tokom leta preferiram nešto brzo i ukusno, tako da se ne zadržavam u kuhinji.

Ova fritata je upravo takva, sprema se za par minuta i u njoj ima od svega po malo iz frižidera.

Pečurke i paprika se očiste, iseku na sitno i zajedno sa isečenom šunkom se sipaju u tiganj sa nelepljivim dnom u kome smo zagrejali maslac i ulje.

Prže se nekoliko minuta, ne više od 7-8 dok ne uvri tečnost od paprike i pečuraka, pri čemu treba imati u vidu da je kraljevski šampinjon suvlji i aromatičniji u poređenju sa običnim.

Za to vreme smo umutili jaja i zajedno sa kačkavaljem isečenim na sitne kocke, malo soli i bibera dodajemo u tiganj i čekamo, da se fritata zaprži odozdo.

Ako ne možemo da je okrenemo, stavljamo tiganj u parti roštilj, da se zapeče i odozgo. Ali za tu varijanti potrebno je da smo pre toga premeriti da li tiganj može da stane.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: