Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rolnice»Rolati od spanaća

Rolati od spanaća

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
751430210
Rolati od spanaća
Fotografije: Elena Stoichovska
1 / 4
30/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Prolećni rolati za sve koji obožavaju zelene izazove"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kvasac - ½ kockice /1 kesica suv/
  • sveže mleko - 2 šolje
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 800 g
  • jaja - 3 komada
  • so - 1 prstohvat
  • za nadev
  • sir - 200 g
  • spanać - 150 g, svež
  • kačkavalj - 50 g, izrendan
  • za premazivanje
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 2 - 3 supene kašike
  • đumbir - u prahu
  • šarena so
* merne jedinice

Način pripreme

Rasopite kvasac u malo mlakog mleka zajedno sa šećerom i 1 supenom kašikom brašna. Sačekajte da se aktivira.

Uposudi umutite 2 jajeta i jedno belance. Dodajte so. Prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu i stavite sve sastojke zajedno sa nadošlim kvascem i preostalim žumancem.

Zamesite testo na brašnom posutoj radnoj površini. Ali treba da bude meko i da se ne lepi. Ostavite ga na toplom da nadođe, pokriveno krpom 30-40 minuta.

Za to vreme pripremite nadev - izmrvite sir, izrendajte kačkavalj i isecite spanać sitno. Pomešajte ih.

Podelite gotovo testo na 4 lopte. Razvijte na kore i svaku razvijte na pravougaonike. Stavite od nadeva, uvijte u rolat i isecite na krugove. Poređajte na papir za pečenje i ostavite da nadođu 30 minuta.

U posudi pomešajte izgnječeni beli luk, začine i mekani maslac. Namažite kiflice. Pecite u rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Gotove rolate uvijte krpom da se popare i da ostanu meki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: