Način pripreme
Rasopite kvasac u malo mlakog mleka zajedno sa šećerom i 1 supenom kašikom brašna. Sačekajte da se aktivira.
Uposudi umutite 2 jajeta i jedno belance. Dodajte so. Prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu i stavite sve sastojke zajedno sa nadošlim kvascem i preostalim žumancem.
Zamesite testo na brašnom posutoj radnoj površini. Ali treba da bude meko i da se ne lepi. Ostavite ga na toplom da nadođe, pokriveno krpom 30-40 minuta.
Za to vreme pripremite nadev - izmrvite sir, izrendajte kačkavalj i isecite spanać sitno. Pomešajte ih.
Podelite gotovo testo na 4 lopte. Razvijte na kore i svaku razvijte na pravougaonike. Stavite od nadeva, uvijte u rolat i isecite na krugove. Poređajte na papir za pečenje i ostavite da nadođu 30 minuta.
U posudi pomešajte izgnječeni beli luk, začine i mekani maslac. Namažite kiflice. Pecite u rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Gotove rolate uvijte krpom da se popare i da ostanu meki.