Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća supa u eksreps loncu

Pileća supa u eksreps loncu

Pileća supa u eksreps loncu
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Pileću supu za manje od 20 minuta možete da pripremite samo uz pomoć ekspres lonca"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 ceo
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1/2 crvene
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - parče
  • krompir - 1 komad
  • salsa od paradajza - 1 supena kašika, ili kečap
  • soo
  • biber
  • kari - prstohvat
  • peršun
  • fida - šaka
  • ulje - 4 supene kašike
  • za zapršku
  • brašno - 1 supena kašika
  • žumanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

U multipraktiku sameljemo luk, šargarepu i papriku (ne treba da dobijemo pire, nego male komade). U ekspres lonac stavljamo ulje. Pržimo mleveno povrće zajedno sa krompirom, isečenim na kockice.

Sipamo vodu u šerpu. Stavljamo začine, salsu od paradajza i meso. Sačekamo da provri i zatvorimo šerpu. Čim para počne da izlazi merimo 15 minuta.

Otvorimo, izvadimo meso i kidamo ga na male komade. Stavimo fidu, a dok čekamo, pravimo zapršku. Žicom umutimo brašno, žumance i kiselo mleko.

Stavimo meso i skidamo šerpu sa vatre. Dodajemo zapršku u malim porcijama, pazimo da se ne preseče.

Vraćamo na vatru i sačekamo da provri (da jaje prođe termičku obradu). Isključimo i posipamo peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: