Način pripreme
Teleći ragu operite i stavite u ekspres lonac.
Sipajte vodu, rakiju, ulje i so po ukusu, nakon toga stavite ekspres lonac na ringlu.
Pre nego što zaklopite skinite penu koja se stvorila.
Rakiju koristite da meso brže provri, a i daje specifičan ukus telećoj supi.
Nakon što dobro zatvorite šerpu, merite oko 30 minuta nakon što počne da izlazi para.
Skinite poklopac, dodajte vodu i dodajte prethodno očišćene i krupnije isečene luk, koren celera i šargarepu.
Kad počne da mekša dodajte krupnije isečen krompir i kockice bujona.
Po želji možete staviti 3-4 supene kašike, mleveni paradajz, ali nije obavezno.
Kad kuvana teletina bude skoro gotova, dodajte sitno iseckane listove celera.
Gotovu kuvanu teletinu u ekspres loncu skinite sa vatre i začinite sveže samlevenim biberom.
Da bi bujon bio lep i zasićen, obavezno je da koristite teletinu sa kostima.