Način pripreme
Za cilj sam skuvala 3 pileća bataka u posoljenoj vodi.
Kada su bili gotovi, izvadila sam ih da se ohlade i očistila sam ih od kostiju, a bujon sam procedila.
Kada su se bataci kuvali, oprala sam, očistila i sitno iseckala 2 krompira, 1 glavicu kromid luka, 1 zelenu i 1 crvenu papriku, 1 šargarepu i 1/2 vezice peršuna.
U šerpu sam sipala proceđeni bujon. Dodala sam luk, šargarepu i krompir i stavila na ringlu da se kuvaju. Nakon toga sam dodala paprike.
Malo je vrilo, otprilike 15 minuta. Dodala sam dve šake fide, izmrvljene i očišćene od kostiju, iskidane na komade pileće batake.
Ostavila sam da vri dok se ne skuva fida. Začinila sam crnim biberom i čubarom. U moju pileću supu sam dodala još soli, ukoliko je potrebno.
Na kraju sa začinila pavlakom i posula svežim peršunom.
Dobila sam veoma ukusnu omiljenu pileću supu!