Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća Čorba»Teleća čorba sa pečurkama i povrćem

Teleća čorba sa pečurkama i povrćem

IvankaIvanka
Početnik
53719
Teleća čorba sa pečurkama i povrćem1 / 2
04/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Bogata i zasitna čorba, koja puni stomak i zagreva srce"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g (sa kostima)
  • pečurke - 100 g (šampinjoni)
  • karfiol - 100 g
  • grašak - 60 g (konzerva)
  • pirinač - 40 g
  • maslac - 60 g
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 100 g
  • peršun - 1/2 vezice
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i isečemo meso na parčiće. Skuvamo ga u posoljenoj vodi dok ne omekša.

Dinstamo u delu maslaca očišćene pečurke, grašak i pirinač.

U bujon sa skuvanim mesom dodajemo karfiol iskidan na cvetiće i dinstano povrće. Kuvamo 15 minuta.

Sklanjamo supu sa vatre i začinjavamo je sa umućenim jajetom i kiselim mlekom. Začinjavamo sa preostalim maslacem.

Posipamo teleću čorbu biberom i sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: