Domaći čokoladni sladoled

31/01/2019
"Dođavola sve dijete - stvarno treba da probate ovaj neponovljivi domaći sladoled "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano177
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml, na sobnoj temperaturi
  • kakao - 40 g, sa visokim procentom masti
  • čokolada - 90 g
  • žumanca - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • sveže mleko - 200 ml, na sobnoj temperaturi
  • ekstrat vanile - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo mleko u posudu - 250 ml. Iznad kroz veliku cediljku prosevamo kakao. Promešamo spatulom ili žicom. Stavljamo na paru i dodajemo komade čokolade. Mešamo dok se ne rastopi.

Skidamo sa vatre i ostavljamo sa strane.

Žumanca umutimo sa šećerom dok ne dobijemo težak i gust krem, koji treba da pada sa žica u oblik mašne. Dodajemo 200 ml svežeg mleka uz neprestano mešanje žicom.

Stavljamo posudu na paru i dodajemo čokoladu. Mešamo se vreme dok ne dostigne 40 stepeni.

Skidamo sa vatre i sipamo u kalup za kolač prečnika 22/25 sa 12 cm. Zamrznemo u frižideru 12 sati.

Prilikom serviranja dodajemo orašaste plodove, voćni sos ili serviramol uz parče lepog kolača.

Dobro ide uz parče sveže dinje.

Krajnje jednostavan zbog sastojaka, ali je ispao neočekivamo raskošan sa zasićenim čokoladnim ukusom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar