bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jagnjeća Sarmica»Sarma sa jagnjećim iznutricama

Sarma sa jagnjećim iznutricama

Sarma sa jagnjećim iznutricama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
02/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Svako može da napravi ukusnu sarmu ako tačno prati naš recept"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g
  • pečurke - 200 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 450 g
  • bosiljak - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica
  • univerzalni začin - 1 supena kašika
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 450 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kad operemo jagnjeće iznutrice, stavljamo ih da se kuvaju u posoljenoj vodi.

U tiganju propržimo luk, šargarepu i pečurke, sitno isečene.

Gotov jagnjeći komplet isečemo sitno i njih dodajemo u povrće.

Dodajemo pirinač i prelivamo bujonom.

Dodajemo začine i stavljamo u pleh da pečemo.

Po želji možemo napraviti preliv od jaja i kiselog mleka, kojim ćemo preliti sarmu i vraćamo u rernu da se zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: