bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jagnjeća Sarmica»Sarma sa jagnjećim iznutricama

Sarma sa jagnjećim iznutricama

Sarma sa jagnjećim iznutricama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
02/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
"Svako može da napravi ukusnu sarmu ako tačno prati naš recept"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kad operemo jagnjeće iznutrice, stavljamo ih da se kuvaju u posoljenoj vodi.

U tiganju propržimo luk, šargarepu i pečurke, sitno isečene.

Gotov jagnjeći komplet isečemo sitno i njih dodajemo u povrće.

Dodajemo pirinač i prelivamo bujonom.

Dodajemo začine i stavljamo u pleh da pečemo.

Po želji možemo napraviti preliv od jaja i kiselog mleka, kojim ćemo preliti sarmu i vraćamo u rernu da se zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: