Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zec punjen jagnjećim iznutricama

Zec punjen jagnjećim iznutricama

AtanaskaAtanaska
Pomoćnik kuvara
277128
Zec punjen jagnjećim iznutricama
Fotografije: Atanaska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
5
"Polovina jagnjećih oznutrica za supu, a sa drugom polovinom napunite zeca, zato što bude odlično"

Potrebni sastojci

  • zec - 1.5 kg, ceo
  • jagnjeće iznutrice - od 1/2 jagnjeta
  • luk - 1 - 2 glavice
  • pirinač - 400 g
  • nana
  • peršun
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca dobro operemo i osušimo ubrusom. Skuvamo iznutrice u posoljenoj vodi i iseckamo na sitne komade.

Propžite u delu ulja sitno iseckan luk. Dodajte pirinač i takođe malo propržite, stavite i iznutrice.

Skinite sa vatre, dodajte so i biber po ukusu i na kraju peršun i nanu.

Promešajte i napunite zeca nadevom.

Veliki deo pirinča neće stati u zeca, njega dodajte prilikom pečenja u plehu.

Zeca ušijte i namažite maslinovim uljem. Stavite u pleh, sa strane sipajte preostali nadev i sipajte 2 šolje vode ili vino i uvijte folijom.

Pecite na 180 stepeni sat i po, nakon toga skinite foliju i pecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: