Način pripreme
Skuvajte jagnjeće iznutrice u slanoj vodi.
Procedite ih i naseckajte na male komade.
Naseckajte luk na rebarca, a mladi luk na sitne komade. Ugrejte šoljicu maslinovog ulja. Dodajte luk, sipajte 2-3 kašike od bujona i dinstajte dok luk ne omekša.
Dodajte naseckane iznutrice i sipajte paradajz. Posolite, začinite prstohvatom bibera i dodajte bogat prstohvat peršuna.
Poklopite posudu i kuvajte kavarmu oko 10 minuta, pa je prebacite u glinenu đuvečaru ili više manjih.
U svaku đuvečaru stavite po komad paradajza, preko njega malo maslaca, pospite narendanim kačkavaljem i zapecite dok se kačkavalj ne istopi.
Prijatno uz ovu omiljenu kavarmu sa jagnjećim iznutricama!
Kavarma će postati i vaše omiljeno jelo, ako je probate, a možete pronaći i druge recepte za kavarmu na našem sajtu.