Način pripreme
Zeca ostavite da odstoji 24 sata u šerpi sa smesom sirćeta i vode. Operite zeca, stavite ga u šerpu sa vrelom vodom i prokuvajte ga dok se ne pojavi pena na površini.
Kada se zec skuva, izvadite ga iz vode i podelite meso na porcije. Oljuštite krompir i nasecite ga na kockice. Očistite šargarepu i nasecite je na kolutove. Luk očistite i stavite celu glavicu.
Beli luk očistite i dodajte cele čenove. U đuveč ubacite malo masnoće, poređajte meso i dodajte povrće.
Dodajte narendani paradajz i papriku, isečenu na trakice. Dodajte alevu papriku, biber u zrnu i lovorov list. Posolite po ukusu i prelijte vodom.
Poklopite đuveč i kuvajte u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Po želji, možete dodati i jednu kašiku brašna rastvorenog u malo vode.