Način pripreme
Zeca potpite u vodi sa sirćetom i stavite da odstoji u toku noći. Nakon toga ga osušite i posolite spolja i iznutra.
Skuvajte iznutrice zeca, po želji sa začinima kao što su piment, karanfilić i isecite ih nakon toga na sitno.
Iseckajte luk i kupus na sitno i prodinstajte ih redom u zagrejanoj masnoći. Nakon što omekšaju, promešajte s alevom paprikom i solju.
Pomešajte jedan deo kupusa, koji će biti za nadev, sa iznutricama, paradajzom iseckanim na sitno, belim lukom i biberom. Napunite zeca i zašijte ga.
Ostatak kupusa sipajte na dno đuvečare, odozgo rasporedite zeca i sa strane stavite oljušten i isečen krompir, prethodno začinjen sa solju i biberom. Prelijte vinom i s malo vode (bujona), stavite poklopac i gurnite jelo da se ispeče dok ne bude gotovo u umerenoj rerni.