Način pripreme
Šljive se operu i iseku na male parčiće. U posudi se umute jaja sa šećerom, meša se žicom, dok ne pobeli. Dodaje se ulja, sveže mleko, vanila sa aromom cimeta i promeša se dobro.
Prvo dodajem integralno brašno sa kašikom praška za pecivo, pri čemu se meša, posle - belo brašno sa drugom kašikom praška za pecivo i nastavljamo da mešamo u glatku smesu za kolač.
U silikonske kalupe, poređane u široku posudu za pečenje se sipa po dve kašike kaše. Odozgo probodemo parčiće šljiva. Pečemo u umereno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 20-25 minuta dok se ne zarumeni.
Mafini se izvade na rešetku da se ohlade i posipaju se šećerom u prahu. Sjajni su za doručak uz kafu ili čaj.
Sjajno se kombinuju sa integralnim brašnom blago kiselkastog ukusa od šljiva.
Mafini sa integralnim brašnom i šljivama su sjajni.