Način pripreme
U tavi prosejati brašno i so. U sredini napraviti udubljenje, pa u njega sipati 50 g suncokretovog ulja i vodu, a kao pojačivač možete dodati 10 g sirćeta.
Umesiti testo, koje treba da ima temperaturu između 18 i 20 stepeni. Nakon mešenja, ostaviti da odstoji 20-30 minuta.
Testo podeliti na komade, težine 120 g, nakon toga napraviti lopte. Svaku loptu namazati masnoćom, napravljenom od 50 g maslaca i 50 g masti, pa ih ređati u tavu. Ostaviti da odstoje 40-80 minuta.
Nakon što odstoje, lopte postaju elastične i mogu da se razviju u tanke listove testa. Gotove loptice testa razviti u male pogače, premazati kašikom maslaca i ostaviti da odstoje 20-30 minuta.
Svaku pogaču razviti oklagijom u providan tanak list u obliku pravougaonika, pa premazati masnoćom. U glavi podeliti pravougaonik na 3 jednaka dela. Preko srednjeg dela staviti nadev, pa preklopiti preko njega druga dva dela.
Nadev pripremiti od usitnjenog sira i 50 g maslaca.
Gotove pitice ređati u nauljenu tavu, pa svaku premazati preostalom masnoćom. Peći ih odmah na 250-270 stepeni, oko 20 minuta.