Način pripreme
U mleku rastvorite šećer, so, cimet i maslac. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte u njega smesu, a zatim dodajte kvasac. Umesite meko testo koje se ne lepi, uz postepeno uzimanje brašna. pokrijte providnom folijom i ostavite da naraste 1 sat. Oljuštite jabuke, očistite ih i nasecite na tanke kriške.
Podelite testo na 3 dela i na brašnjavoj radnoj površini uz pomoć oklagije razvucite 3 pravougaonika. Skai pravougaonik narežite na 9 traka. U tepsiju prečnika 22 cm stavite papir za pečenje. Uzmite traku testa i umotajte je kao puža i stavite na sredinu tepsije.
Oko sredine ređajte kriške jabuke. oko jabuka postavite drugu traku testa i ponavljajte dok ne potrošite namirnice. Pospite sa 4 kašike šećera i ispecite kolač u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Istopite 100 g maslaca i promešajte ga sa 2 kašike šećera i 1 kašičicom cimeta.
Izvadite gotov kolač i dok je još topao, premažite ga obilno ovom smesom.
Za one koji nemaju vremena ili ne mogu da mese, može se napraviti i sa lisnatim testom.