Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Kolač od domaćih kora sa jabukama

Kolač od domaćih kora sa jabukama

Kolač od domaćih kora sa jabukama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Hoćete li da zajedno pripremimo ovaj kolač i da ga posle pojedemo"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 250 ml mlako
  • brašno - oko 500 gr
  • šećer - 100 g
  • maslac - 4 kašike, rastopljen
  • so - 1 prstohvat
  • cimet - 1 prstohvat
  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • za nadev
  • jabuke - 3 komada, velike
  • za posipanje
  • šećer - 4 kašike
  • za premazivanje
  • maslac - 100 g
  • šećer - 2 kašike
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U mleku rastvorite šećer, so, cimet i maslac. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte u njega smesu, a zatim dodajte kvasac. Umesite meko testo koje se ne lepi, uz postepeno uzimanje brašna. pokrijte providnom folijom i ostavite da naraste 1 sat. Oljuštite jabuke, očistite ih i nasecite na tanke kriške.

Podelite testo na 3 dela i na brašnjavoj radnoj površini uz pomoć oklagije razvucite 3 pravougaonika. Skai pravougaonik narežite na 9 traka. U tepsiju prečnika 22 cm stavite papir za pečenje. Uzmite traku testa i umotajte je kao puža i stavite na sredinu tepsije.

Oko sredine ređajte kriške jabuke. oko jabuka postavite drugu traku testa i ponavljajte dok ne potrošite namirnice. Pospite sa 4 kašike šećera i ispecite kolač u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Istopite 100 g maslaca i promešajte ga sa 2 kašike šećera i 1 kašičicom cimeta.

Izvadite gotov kolač i dok je još topao, premažite ga obilno ovom smesom.

Za one koji nemaju vremena ili ne mogu da mese, može se napraviti i sa lisnatim testom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: