Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pitice od domaćih kora sa kiselim kupusom

Pitice od domaćih kora sa kiselim kupusom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pitice od domaćih kora sa kiselim kupusom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ne, ne nećemo da vas poslužimo. Ako želite da jedete ovakve piticu, moraćete da ih priremite sami"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • kvasac - 20 g, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 50 ml
  • voda - 160 ml
  • sirće - 1 supena kašika
  • za nadev
  • ulje - 3 supene kašike
  • kiseli kupus - 500 g
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • za posipanje
  • mak
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Stavite s, sirće, jaje i ulje.

Rastvorite kvasac i šećer u toploj vodi. Ostavite na toplom da nadođe, nakon toga dodajte u brašno.

Zamesite testo koje se ne lepi po rukama, ako je potrebno dodajte još malo vode ili brašna.

Ostavite da nadođe na toplom, pokrijte krpom.

Napravite nadev tako što kupus sitno iseckate.

Stavite tiganj na vatru i ugrejte ulje u njemu, dodajte kupus i pržite, dodajte malo vode, stavite poklopac, i ostavite da omekša. Stavite alevu papriku, biber, majčinu dušicu i promešajte.

Ostavite nadev da se ohladi.

Nadošlo testo premesite još jednom i podelite na 12 jednakih lopti.

Svaku loptu testa razvucite na okruglu tanku koru. Kora treba da bude providna, ako možete, preporučuje se da je razvlačite rukama.

Stavite po malo nadeva na svaku koru i uvijte u rolat. Nakon toga svaki rolat uvijte u oblik puža i poređajte u pleh, namazan uljem.

Gotove pitice namažite umućenim žumancem, pospite semenkama i stavite u ugrejanu rernu na 170 stepeni 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: