Način pripreme
Prosejte brašno i napravite udubljenje. Stavite s, sirće, jaje i ulje.
Rastvorite kvasac i šećer u toploj vodi. Ostavite na toplom da nadođe, nakon toga dodajte u brašno.
Zamesite testo koje se ne lepi po rukama, ako je potrebno dodajte još malo vode ili brašna.
Ostavite da nadođe na toplom, pokrijte krpom.
Napravite nadev tako što kupus sitno iseckate.
Stavite tiganj na vatru i ugrejte ulje u njemu, dodajte kupus i pržite, dodajte malo vode, stavite poklopac, i ostavite da omekša. Stavite alevu papriku, biber, majčinu dušicu i promešajte.
Ostavite nadev da se ohladi.
Nadošlo testo premesite još jednom i podelite na 12 jednakih lopti.
Svaku loptu testa razvucite na okruglu tanku koru. Kora treba da bude providna, ako možete, preporučuje se da je razvlačite rukama.
Stavite po malo nadeva na svaku koru i uvijte u rolat. Nakon toga svaki rolat uvijte u oblik puža i poređajte u pleh, namazan uljem.
Gotove pitice namažite umućenim žumancem, pospite semenkama i stavite u ugrejanu rernu na 170 stepeni 30-40 minuta.