Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Zreo pasulj sa zapečenim svinjskim rebrima

Zreo pasulj sa zapečenim svinjskim rebrima

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Zreo pasulj sa zapečenim svinjskim rebrima
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
08/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Svaki put kada neko pita da li volimo klasiku, pomislimo na ovo jelo i sa osmehom dajemo potvrdan odgovor"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, zreo
  • svinjska rebra - 800 g
  • luk - 2 glavice
  • celer - 2 cm, koren
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 1 šolja
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 1 komad, veliki
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • nana - sveža, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite i pospite sa malo bibera po ukusu isečena svinjska rebra, stavite ih u mali pleh i pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 40 minuta, da budu polugotova.

Operite pasulj, stavite u šerpu da vri sa malo vode, prospite je nakon 10 minuta.

Sipajte ponovo hladnu vodu, sipajte ulje, isecite luk, šargarepu, beli luk i koren celera, ostavite da vri na tihoj vatri dok ne bude polugotov. Dodajte pečena rebra u njega i nastavite da kuvate na tihoj vatri dok ne bude gotovo.

Na kraju, pre nego što skinete jelo dodajte alevu papriku, izrendajte paradajz i sitno iseckanu nanu, kad ponovo provri skinite gotovo jelo sa vatre.

Ovaj momenat sa nanom sam propustila, zato što moji ukućani ne vole zelene začine (posebno dodajemo u moj tanjir) uprkos mojim ubeđivanjima da su mnogo korini i ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: