Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Beli pasulj sa svinjskim rebrima

Beli pasulj sa svinjskim rebrima

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2214k212
Beli pasulj sa svinjskim rebrima
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 6
31/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Držite se prefinjenih večeri - nama dajte pasulj i rebarca - za drugo nas ne tražite"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, beli
  • svinjska rebra - 700 g
  • luk - 2 glavice
  • šaragrepa - 1 komad, sitno narendana
  • sok od paradajza - 1 bočica
  • ulje - 100 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • nana - suva
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se preliva vodom, stavlja se na ringlu da provri i sipa se jedna kašika sode. Nakon što počne da šušti i vri izlazi malo žute i štetne vode koja se prosipa.

Sipa se nova voda da ga prelije, opet se stavlja da provri i opet se baca. Nakon toga se ispa čista voda, dodaje se isečen luk. rebra se blago zaprže i ona se dodaju u pasulj.

Tako se pasulj i rerba kuvaju na slaboj vatri, nakon što se skuvaju dodaje se malo soka od paradajza ili pire i nana. Pred kraj se dodaje malo soli.

U drugoj posudi se stavlja malo ulja da provri sa kašikom brašna, kad se zaprže sipa se i aleva paprika. Zaprška se sipa u pasulj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: