Način pripreme
Posolite i pospite sa malo bibera po ukusu isečena svinjska rebra, stavite ih u mali pleh i pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 40 minuta, da budu polugotova.
Operite pasulj, stavite u šerpu da vri sa malo vode, prospite je nakon 10 minuta.
Sipajte ponovo hladnu vodu, sipajte ulje, isecite luk, šargarepu, beli luk i koren celera, ostavite da vri na tihoj vatri dok ne bude polugotov. Dodajte pečena rebra u njega i nastavite da kuvate na tihoj vatri dok ne bude gotovo.
Na kraju, pre nego što skinete jelo dodajte alevu papriku, izrendajte paradajz i sitno iseckanu nanu, kad ponovo provri skinite gotovo jelo sa vatre.
Ovaj momenat sa nanom sam propustila, zato što moji ukućani ne vole zelene začine (posebno dodajemo u moj tanjir) uprkos mojim ubeđivanjima da su mnogo korini i ukusni.