Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Pasulj sa rebrima u multikukeru

Pasulj sa rebrima u multikukeru

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7872475k284
Pasulj sa rebrima u multikukeru
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
18/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Pasulj sa rebrima u multikukeru je omiljeno jelo svim muškarcima u kvartu"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • ulje - 5 supenih kašika
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • ljuta aleva paprika - po želji
  • divlja nana
  • peršun
  • rebra - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj u hladnoj vodi na nekoliko sati. Nakon čega ga stavite u šerpu sa malo vode i ostavite da uzavri, a posle ocedite vodu.

Naseckajte povrće i rebra.

U posudu uređaja stavite ulje i uključite program brown ili program na kom možete kuvati sa skinutim poklopcem.

Dodajte rebra, prethodno začinjena sa malo soli i crnog bibera i ostavite da se kratko zaprže.

Zatim u rebra dodajte naseckani luk, šargarepe i papriku. Izmešajte.

Dodajte pasulj, sve začine oslim soli i sipajte otprilike litar vode.

Zatvorite i zaključajte poklopac multikukera i uključite uređaj na program kuvanje pod pritiskom na 25 minuta.

Kada to vreme prođe, oslobodite pritisak i otvorite poklopac.

Čorbu od pasulja začinite solju po ukusu i pospite sitno seckanim peršunom.

Prijatno sa mojim pasuljem sa rebrima u multikukeru!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: