Zreo pasulj sa mlevenim mesom
Зрял фасул с кайма
bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Čili»Zreo pasulj sa mlevenim mesom

Zreo pasulj sa mlevenim mesom

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
162213
Zreo pasulj sa mlevenim mesom
Fotografije: Zina
1 / 2
01/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Sve babe u svetu znaju kako da naprave najukusniji pasulj - bile one bugarke ili meksikanke"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 4 kašike
  • paradajz pire - 2 kašike
  • crno vino - 125 ml
  • pasulj - 300 g
  • paprika - 1 komad, crvena
  • krompir - 1 kg
  • aleva paprike - 1 prstohvat, lljuta
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk i beli luk i isečete ih na sitno. Očistite papriku i isečete je na tanke ivice. U dubokom tiganju zagrevate ulje i zapržite luk i beli luk.

Dodajete mleveno meso i pržite 10 minuta na umerenoj vatri, mešajući s vremena na vreme. Sipate paradajz pire i začinjavate solju, alevom paprikom i biberom. Sipate vino.

Ocedite skuvani pasulh i dodajete ga u mleveno meso zajedno sa paprikom. Mešate i poklapate posudu. Kuvate jelo na tihoj vatri 30 minuta. Servirate sa prženim krompirom ili krompir pireom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: