Način pripreme
1. Isecite poklopce na paprikama i očistite od semenki i žilica, Operite i osušite.
2. Iseckajte luk i propržite ga dok ne dobije zlatnu boju u ugrejanom maslacu i maslinovom ulju. Dodajte slaninu, isečenu na komade. Imajte u vidu da će ona pustit mast. Sipajte vino i kuvajte dok ne ispari.
3. Stavite brašno odjednom da se kratko zaprži i kada lepo zamiripe, sipajte mleko - hladno, iz dva puta. Mešajte dok se bešamel ne zgusne i dok ne dobijete smesu koja liči kao smesa za krokete - treba da se odvaja od dna i ivica posude.
4. Ostavite na kratko da se ohladi i napunuite paprike, zatvorite ih poklopcem. Ostaće vam smese.
5. Poređajte u pleh, sipajte malo maslinovog ulja i soli preko njih i pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne dobiju lepu boju.
6. Možete servirati tople ili malo ohlađene, a sa strane da poređajte loptice od preostale smese - ona se stvrdne i bude jednostavna za oblikovanje.
Prijatno!