Način pripreme
Torta se pravi vrlo lako. Koristila sam kalup sa pokretnim prstenom prečnika 23 cm.
Koru od keksa pravimo standardno, kao za čizkejk. Sameljemo u blenderu i pomešamo sa maslacem. Posle poređamo na dno pleha. Ostavljamo da se stegne u frižideru 15-20 minuta. Kad se kora stegne odozgo, namažemo slatkom.
Mus se takođe jednostavno pravi. U maloj šerpi ugrevamo 50 ml pavlake, ne treba da provri, u nju stavljamo čokoladu, isečenu na komade. Kad se rastopi i homogenizuje, dodajemo kockicu maslaca, kokosovo ulje, aromate i žumance, promešamo dobro dok se ne rastopi.
Dobijamo sjajnu, glatku i prijatnu smesu. Ostavljamo da se ohladi malo sa strane.
Za to vreme umutimo slatku pavlaku sa malo šećera na mekan sneg. Uz pomoć spatule pomešamo čokoladu sa pavlakom i postepeno dodajemo i kakao dok ne dobijemo mus.
Tortu ređamo na sledeću način. Pažljivo i strpljivo stavljamo piškote po ivicama. Ako su previše visoke, možemo ih iseći, ako nisu - vaša torta može izgledati kao korpica. Nije loše.
Pitanje tačke gledišta. Kad poređamo piškote u krug, sipamo mus odozgo. Stavljamo preko providnu foliju i ostavljamo tortu da se stegne nekoliko sati. Najbolje na jednu noć. Nakon toga je gotovo.
Odozgo možete posuti kakao ili eurokremom i da poređate sveže voće.
Sigurno ćete ostaviti utisak na goste!