Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Mlečna pileća supa sa heljdom

Mlečna pileća supa sa heljdom

Mlečna pileća supa sa heljdom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Netradicionala pileća supa, koja obećava da će da vam se usladi"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 batak
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • biber
  • fida - 1 šaka
  • heljda - 50 g
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći batak se preliva sa litar i po hladne vodei zajedno sa isečenom šargarepom na male kocke, lukom isečenim na sitno, solju i biberom se stavlja da provri. Kuvamo dok meso ne bude gotovo.

Batak se izvadi i odvoji od kosti, seče se na sitno i vraća se u proceđeni pileći bujon. Dodaje se sveže mleko, dobro oprana heljda i nalomljena fida. Kuva se dok fida ne bude gotova. Serviramo supu posutu biberom ili peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: