Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Mlečna pileća supa

Mlečna pileća supa

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Mlečna pileća supa
Fotografije: Albena Asenova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Borimo se protiv gripa, lošeg raspoloženja i gladi ovom neverovatnom pilećom supom"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg
  • kiselo mleko - 400 g
  • šargarepa - 2 - 3 kom.
  • krompir - 2 - 3 kom.
  • ulje - 3 - 4 kašika
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 1/2 kašike
  • biber - 5 - 6 zrna
  • paradajz - 3 - 4 kom.
  • pirinač - 1 šolja
  • jaja - 2 kom.
  • so - po ukusu
  • sirće - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Staviti 1 litar vode da provri. Pileće meso sitno naseći i staviti ga da se skuva.

Krompir i šargarepu narendati. Luk i paradajz naseckati i dodati povrće u piletinu.

Pirinač oprati i dodati ga u vodu, nakon čega dodati i brašno, rastvoreno u malo vode.

Dodati začine zajedno sa solju i uljem, po ukusu.

Umutiti kiselo mleko i dodati ga u supu.

Za pripremu zaprške, mutiti jaja sa malo soli i 1 kašiku sirćeta oko 1 minut.

Umutiti u penu, pa polako i pažljivo dodati zapršku u supu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: