Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Voćna Torta»Ekspresna sveža torta sa maskarponeom

Ekspresna sveža torta sa maskarponeom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5175k462
Ekspresna sveža torta sa maskarponeom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
20/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
10
"Maskarpone, lubenica, dinja.... jako dobra kombinacija"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 2 komada, kakao
  • maskarpone - 500 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • želatin - 2 kesice (po 10 g)
  • šećer - 1 šolja
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • lubenica
  • dinja
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite šećer u odgovarajuću posudu za kuvanje. Sipajte 1 šolji vode i stavite sirup da provri. Nakon što tečnost provri i šećer se rastopi, skinite posudu sa vatre.

Umutite maskarpone mikserom, dodajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Rastvorite kesice želatina prema uputstvu na pakovanju. Dodaje jednu kesicu u krem i promešajte.

Prelijte kore šećernim sirupom.

Namažite glavnu koru slojem krema. Stavite drugu koru. Zalepite tortu i namažite kremom sa svih strana.

Ukrasite komadima lubenice i dinje.

Prelijte voće preostalim želatinom,

Ostavite voćnu tortu da se ohladi 3-4 sata u frižideru pre serviranja.

Ekspresna sveža torta sa maskarponeom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: