Sos od paradajza u teglama

22/08/2017
"Iskoristite izobilje svežeg paradajza, da napravite nekoliko tegli paradajz sosa za zimu!"
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 950
  • Pregledi tokom meseca944
  • Pregledi tokom sedmice76
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 kg, dobro uzreo
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 60 ml
  • bosiljak - svež + drugi začini po ukusu
  • so - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Tegle se sterilizujuu vreloj vodi i okreću na čistu krpu. Blanširajte 2 kg paradajza u vreloj posoljenoj vodi. Ocedite ih i sačekajte da se ohlade, nakon toga ih oljuštite i isecite na dva dela. Izvdite semenke i ostavite da se ocede.

Oljuštite beli luk i luk, izgnječite beliluk, a crni sitno iseckajte, nakon toga ih propržite u toganju u ugrejanom ulju. Dodajte preostali kilogram paradajza, isečen na četvrtine i začine.

Ostavite smesu na vatri 25-30 minuta.

Izvadite začine i precedite sos. Dodajte so, promešajte i ostavite da se ohladi. Rasporedite polovine paradajza u tegle, dodajte po nekoliko listića svežeg bosiljka i sipajte sos, koji treba da prekriva paradajz.

Tegle se zatvaraju i sterilizuju 45 minuta.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar