Povrće sa kokoškom u đuveču

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
16/02/2019
"Domaća kokoška, domaće povrće, peć na drva - sigurno ste zamislili kakva je ovo poslastica "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano146
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Povrće operite i nasecite na kockice. Kokošku operite. U đuvečaru poređajte polovinu povrća.

Posolite sa malo soli, stavite preko kokošku, pa i nju malo posolite. Preko kokoške rasporedite preostalo povrće. Dodajte so, biber, majčinu dušicu, maslac, peršun i alevu papriku.

Dolijte vodu da prekrije 2/3 namirnica. Pecite 30 minuta na 100 stepeni, još 30 minuta na 150. Nakon toga povećajte temperaturu na 200 stepeni i pecite dok ne bude gotovo.

Možete da jelo ostavite 2-3 sata u rerni, nakon toga je isključite i ostavite da odstoji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar