Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Hobotnica na roštilju sa grilovanom jabukom i slatkom od šumskih jagoda

Hobotnica na roštilju sa grilovanom jabukom i slatkom od šumskih jagoda

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
244541k68
Hobotnica na roštilju sa grilovanom jabukom i slatkom od šumskih jagoda
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
21/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
1
"Za specijalne trenutke i specijslne ljude - Mediteranska čarobnica ukusa i mirisa"

Potrebni sastojci

  • hobotnica - 1 komad, mala, zamrznuta
  • jabuke - 1 komad, velika zelena
  • slatko - 2 supene kašike, od šumskih jagoda
  • za marinadu od hobotnice
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • sok od limuna - pola malog limuna
  • soja sos - 1 supena kašika
  • origano - prtohvat
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - prstohvat
  • morska so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Hobotnicu odmrznemo, očistimo i skuvamo u hermetičkoj šerpi oko 40 minuta na tihoj vatri.

Ako ga kuvate na jakoj vatri i više vremena biće žilava, suva i neće biti ukusna! U šerpu sam stavite vadičep od plute, lovorov list, sirće i malo vina.

Kuvanu sečemo na komade. Pripremamo marinadu tako što pomešamo maslinovo ulje, sok od limuna, soja sos, biber, alevu papriku, origano i krupnije samlevenu morsku so.

Stavljamo komade hobotnice 10 minuta u nju, nakon toga na prethodno ugrejan roštilj ne više od tri minuta.

Oljuštimo jabuku, odvojimo semenke sa priborom za vađenje semenki paprika, i isečemo na krugove. U ugrejan i namazan tiganj stavljamo krugove da se griliju sa obe strane.

Poređamo ih na tanjir. U rupe od krugova jabuka stavljamo po malo slatka od šumskih jagoda i odozgo poređamo komade hobotnice.

Ukrašavamo pestom od paprike, kriškom limuna ili gotovim sosom od limuna. Jelo ostavlja utidak sa mirisom i ukusom, posebno za poznavaoce.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: