Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Seoski pasulj sa kupusom, kobasicom i mašću

Seoski pasulj sa kupusom, kobasicom i mašću

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Seoski pasulj sa kupusom, kobasicom i mašću
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Jedinstveni pasulj sa mašću i kobasicom, da li ste sada shvatili zašto toliko volimo da idemo u goste kod babe na selo?"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • kiseli kupus - 1/2 glavice
  • kobasica - 1 komad, domaća
  • mast - 1 šolja, svinjska
  • aleva paprika
  • ljuta aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete kiseli kupus i stavljate da se kuva sa malo rasola i vode. Pasulj stavljate u drugu šerpu sa malo vode kad provri.

Sipate sodu i ostavljate 2-3 minuta. Bacate vodu, operete ga i ostavljate da malo provri, nakon čega ga promešate i ostavljate tako da se potpuno skuva, a pred kraj kuvanja dodate kobasicu, isečenu na parčiće.

U posudici zapržite mast sa malo aleve paprike, sipate u pasulj i pre serviranja posipate ljutom alevom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: