Način pripreme
1. Pasulj potopite u vodi tokom noći. Sledećeg dana ga procedite, nalijte novu vodu i kuvajte oko sat i po. Vreme je orijentaciono, jer zavisi od toga koliko je star.
Najbolje ga probajte i kada je dovoljno skuvan sklonite ga s vatre i procedite od vode, ostavljajući sasvim malo. Takav pasulj možete da koristite i gotov direktno iz konzerve.
2. Iseckajte sveže povrće i izdinstajte u ulju dok ne bude gotovo, zajedno sa dva prstohvata soli. Suvu papriku izmrvite na sitno. Stavite paradajz koncentrat sa 100 ml vodice i čim provri stavite kobasicu i poklopite poklopcem. Nakon oko 3-4 minuta ih okrenite i kuvajte i s druge strane isto toliko. Vatra treba da je umerena.
3. Dodajte pasulj, začinite sa začinima i još soli, ako je neophodno. Prebacite u glinenu posudu i dodajte još vode, u zavisnosti od željene gustine jela.
4. Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 10-15 minuta dok kobasice ne dobiju prijatnu preplanulost.
5. Servirajte vrelo s lepom salatom ili turšijom, kao i ljutim paprikama za ljubitelje pikantnog.
Prijatno!
Komentari