Crveni pasulj sa kobasicom

Crveni pasulj sa kobasicom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
338
870
30/11/2017
"Ne može da bude ukusnije - pasulj i kobasica kao da su stvoreni jedno za drugo"
Priprema25 min.
Kuvanje125 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 502
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice25
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crveni pasulj - 400 g
  • kobasica - 480 g, sirova
  • luk - 1 glavica
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • celer - 1 veliki struk
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, suva (crvena)
  • koncentrat paradajza - 4 kašičice
  • ulje - 100 ml
  • nana - 3 kašičice ili po ukusu
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pasulj potopite u vodi tokom noći. Sledećeg dana ga procedite, nalijte novu vodu i kuvajte oko sat i po. Vreme je orijentaciono, jer zavisi od toga koliko je star.

Najbolje ga probajte i kada je dovoljno skuvan sklonite ga s vatre i procedite od vode, ostavljajući sasvim malo. Takav pasulj možete da koristite i gotov direktno iz konzerve.

2. Iseckajte sveže povrće i izdinstajte u ulju dok ne bude gotovo, zajedno sa dva prstohvata soli. Suvu papriku izmrvite na sitno. Stavite paradajz koncentrat sa 100 ml vodice i čim provri stavite kobasicu i poklopite poklopcem. Nakon oko 3-4 minuta ih okrenite i kuvajte i s druge strane isto toliko. Vatra treba da je umerena.

3. Dodajte pasulj, začinite sa začinima i još soli, ako je neophodno. Prebacite u glinenu posudu i dodajte još vode, u zavisnosti od željene gustine jela.

4. Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 10-15 minuta dok kobasice ne dobiju prijatnu preplanulost.

5. Servirajte vrelo s lepom salatom ili turšijom, kao i ljutim paprikama za ljubitelje pikantnog.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar