Način pripreme
Očišćenu ribu posolimo i ostavljamo na nekoliko sati da upije so. Za to vreme pripremamo kjopoolu. Jabuke oljuštimo i isčemo na kockice. U tiganju sa mašću dinstamo zajedno sa iseckanim belim lukom.
Paprpike i patlidžan ispečemo, oljuštimo i isečemo na male komade /u zavisnosti od sezone, možemo koristiti sterilizovane paprike i patlidžan - ja ih konzerviram, da bih imala u zimskom periodu za salate i predjela/.
Dodajemo paprike i patlidžna u dinstane jabuke, začinimo solju i balsamiko sirćetom, nije potrebno doavanje masti, ima dovoljno od dinstanuh jabuka. Posipamo orasima u zelenim začinima.
Neverovatno je, poverujte! Usoljenu ribu uvaljamo u kukuruzno brašno i pržimo u ugrejanom ulju dok ne dobije lepu boju i dok ne bude gotova. Serviramo ribu sa klopooluom i kriškama limuna. Neka vam je ukusno!