Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi amur sa neverovatnim kjopooluom sa jabukama

Prženi amur sa neverovatnim kjopooluom sa jabukama

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535764
Prženi amur sa neverovatnim kjopooluom sa jabukama
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Amur je jasan - ali je potrebno da probate ovaj neverovatno aromatičan kjopoolu, koji će ukrasti vaše srce sa buketom ukusa i mirisa"

Potrebni sastojci

  • za ribu
  • amur - 6 kotleta
  • so
  • kukuruzno brašno - 5 kašila
  • ulje - za prženje
  • za kjopoolu
  • paprike - 5 - 6 crvenih, pečenih, oljuštenih paprika
  • patlidžan - 2 - 3 komada, pečene
  • jabuke - 2 komada, slatke
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - za dinstanje jabuka
  • orasi - za posipanje
  • začini - mirođija, peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenu ribu posolimo i ostavljamo na nekoliko sati da upije so. Za to vreme pripremamo kjopoolu. Jabuke oljuštimo i isčemo na kockice. U tiganju sa mašću dinstamo zajedno sa iseckanim belim lukom.

Paprpike i patlidžan ispečemo, oljuštimo i isečemo na male komade /u zavisnosti od sezone, možemo koristiti sterilizovane paprike i patlidžan - ja ih konzerviram, da bih imala u zimskom periodu za salate i predjela/.

Dodajemo paprike i patlidžna u dinstane jabuke, začinimo solju i balsamiko sirćetom, nije potrebno doavanje masti, ima dovoljno od dinstanuh jabuka. Posipamo orasima u zelenim začinima.

Neverovatno je, poverujte! Usoljenu ribu uvaljamo u kukuruzno brašno i pržimo u ugrejanom ulju dok ne dobije lepu boju i dok ne bude gotova. Serviramo ribu sa klopooluom i kriškama limuna. Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: