Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi amur sa neverovatnim kjopooluom sa jabukama

Prženi amur sa neverovatnim kjopooluom sa jabukama

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535764
Prženi amur sa neverovatnim kjopooluom sa jabukama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Amur je jasan - ali je potrebno da probate ovaj neverovatno aromatičan kjopoolu, koji će ukrasti vaše srce sa buketom ukusa i mirisa"

Potrebni sastojci

  • za ribu
  • amur - 6 kotleta
  • so
  • kukuruzno brašno - 5 kašila
  • ulje - za prženje
  • za kjopoolu
  • paprike - 5 - 6 crvenih, pečenih, oljuštenih paprika
  • patlidžan - 2 - 3 komada, pečene
  • jabuke - 2 komada, slatke
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - za dinstanje jabuka
  • orasi - za posipanje
  • začini - mirođija, peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenu ribu posolimo i ostavljamo na nekoliko sati da upije so. Za to vreme pripremamo kjopoolu. Jabuke oljuštimo i isčemo na kockice. U tiganju sa mašću dinstamo zajedno sa iseckanim belim lukom.

Paprpike i patlidžan ispečemo, oljuštimo i isečemo na male komade /u zavisnosti od sezone, možemo koristiti sterilizovane paprike i patlidžan - ja ih konzerviram, da bih imala u zimskom periodu za salate i predjela/.

Dodajemo paprike i patlidžna u dinstane jabuke, začinimo solju i balsamiko sirćetom, nije potrebno doavanje masti, ima dovoljno od dinstanuh jabuka. Posipamo orasima u zelenim začinima.

Neverovatno je, poverujte! Usoljenu ribu uvaljamo u kukuruzno brašno i pržimo u ugrejanom ulju dok ne dobije lepu boju i dok ne bude gotova. Serviramo ribu sa klopooluom i kriškama limuna. Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: