Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Haringa sa jabukama i maslinama

Haringa sa jabukama i maslinama

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
14822473
Haringa sa jabukama i maslinama
Fotografije: Potrebitel#184319
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Pravo da vam kažemo, izgleda nam kao idealno meze za votku"

Potrebni sastojci

  • haringa - 500 g (10 - 12 komada)
  • jabuke - 2 - 3 komada (zelene)
  • masline - 200 g
  • maslinovo ulje
  • peršun - pola vezice
  • so
  • kurkuma
* merne jedinice

Način pripreme

Haringe su veoma različite po veličini. Moje su sitnije, zato sam koristila 12 komada da popune posudu za pečenje.

Posudu sam namazala maslinovim uljem. Prepolovila sam ribe po sredini, Posolila sam i posula krukumom.

Masline sam kupila bez koštica. Ako vaše nisu, odvojte ih od koštica i isecite.

Isekla sam i peršun i nabacala ga preko ribe. Isekla sam jabuke na kolutove i poređala oko ribe gde je bilo slobodnog mesta. Prelila sam ponovo maslinovim uljem i gurnula u rernu.

Ispalo je zaista drugačije i veoma ukusno.

Nadam se da će vam biti po ukusu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: