Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Kotleti iz rerne sa krompirom, sušenim paradajzom i arpadžikom

Kotleti iz rerne sa krompirom, sušenim paradajzom i arpadžikom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Kotleti iz rerne sa krompirom, sušenim paradajzom i arpadžikom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Božanstveno ukusno i toliko aromatično da vam jedan pleh neće biti dovoljan"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 4 komada
  • krompir - 800 g
  • arpadžik - 200 g
  • sušeni paradajz - 2 supene kašike
  • marinirane pečurke - 1/2 male tegle
  • vegeta - 1 kašičica
  • čubar
  • majčina dušica
  • dimljena aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zaćinite kotlete sa malo soli, bibera i izlupajte ih. Oljuštite krompir i isecite kao za prženje.

Iseckajte sušeni paradajz u malo tople vode. U tanjir i pli pleh sipajte ulje, krompir, pečurke, paradajz, arpadžik i pospite začinima, lepo promešajte i sipajte vodu u koju ste potopili paradajz.

Stavite kotlete odozgo, namestite ih i sipate još malo vode, ako je potrebno pospite sa još malo ulja.

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 1 sat, nakon toga skinite foliju i pecite dok se krompir i kotleti ne zapeku odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: