Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Punjeni zec iz rerne sa krompirom

Punjeni zec iz rerne sa krompirom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638872k197
Punjeni zec iz rerne sa krompirom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
03/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
4
"Ako ima nešto što može da učini ovog zeca ukusnijim, to je da ga podelite sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad, sa iznutricama
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 300 g vrganji i vilin prsten
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • pirinač - 1 šoljica
  • majčina dušica
  • origano
  • biber
  • so
  • aleva paprika - dimljena
  • maslac - 60 - 70 g
  • svinjski flan - 400 - 600 g
  • krompir - 800 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje i dinstajte dok ne omekša sitno iseckan luk. Dodajte pečurke, sitno iseckane i beli luk.

Začinite začinima, dodajte pirinač i dinstajte sa malo vode dok ne nabubri.

Utrljajte zeca sa maslacem spolja i iznutra, nakon toga ga začinite sa malo soli i po želji alevom paprikom. Napunite zeca nadevom i začinite.

Stavite punjenog zeca u pleh. Pokrijte odozgo flanom, isečenim na tanke kriške, stavite sa strane krompir i preostali maslac, prelitje sa malo vode i pecite ispod folije u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 2-2.5 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: