Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Kotleti lososa iz rerne sa drugačijom teksturom

Kotleti lososa iz rerne sa drugačijom teksturom

ZoriZori
Guru
7292365k214
Kotleti lososa iz rerne sa drugačijom teksturom
Fotografije: Zori
1 / 5
25/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Drugačija tekstura, isti veličanstveni ukus i miris"

Potrebni sastojci

  • losos - 3 komada, kotleti (svaki po oko 200 g)
  • maslac - 50 g
  • hleb - 1 kriška, star
  • ruzmarin - 10 listova, svež
  • lovorov list - 2 komada
  • peršuun - 1/4 veze
  • mladi luk - 1/2 veze, samo pera
  • beli luk - 1 čen
  • čeri paradajz - 3 supene kašike, suv
  • limun - 1 komad
  • ulje - 50 ml
  • biber - 3 prstohvata
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo marinadu od soka od limuna, ulja, bibera, prstohvata soli i lepo promešamo. Njom prelivamo kotlete lososa, pokrivamo folijom i ostavljamo na hladnom mestu bar 30 minuta.

U pleh stavimo papir za pečenje i namažemo sa malo ulja. U posudi izdrobimo krišku hleba na mrvice, dodajemo mekani maslac, sitno isečena pera mladog luka, peršun, beli luk, listiće ruzmarina, suvi čeri paradajz i marinadu koja se odvojila od kotleta.

Promešamo i dobijenom smesom pokrivamo kotlete, prethodno poređane u pleh. Posipamo krupno iskidanim lovorovim listom.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta - dok ne dobiju hrskavu koricu.

Po želji svaki kotlet serviramo sa domaće pripremljenim čili sosom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: