Šnicle sa sosom od pečuraka

25/02/2019
"Jednostavan i veoma ukusan prelog za ručak, koji sa zadovoljstvnom prihvatamo!"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano355
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 400 g
  • svinjske šnicle - 4 komada
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • brašno - 2 supene kašike
  • bujon - 300 ml
  • ulje - za premazivanje šnicli
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo šnicle. Začinimo ih solju i biberom. Namažemo ih uljem.

Ugrevamo roštilj za pečenje. Pečemo šnicle sa obe strane.

Operemo pečurke, korenje takođe koristimo. Isečemo pečurke na male komade.

Ugrevamo malo ulja u tiganju i pržimo pečurke.

Kad ih ispržimo, dodajemo 2 supene kašike brašna i promešamo. Dodajemo 30 ml bujona iz kuvanog mesa, ako nemamo možemo dodati toplu vodu. Dodajemo so i biber po ukusu. Promešamo. Ostavljamo na tihoj vatri da se sos krčka.

Kad bude skoro gotov, stavljamo i šnicle da se kuvaju na tihoj vatri. Nakon što jelo bude gotovo, dok je još toplo serviramo na tanjiru po jednu šniclu i prelivamo sosom od pečuraka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar