Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Tortelini»Torteline sa sosom od pečuraka i pilećim grudima

Torteline sa sosom od pečuraka i pilećim grudima

Dayana DaudDayana Daud
Početnik
210
Torteline sa sosom od pečuraka i pilećim grudima
Fotografije: Dayana Daud
1 / 2
23/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Testenina, sos i krhke pileće grudi - vreme je da se bliže upoznate sa italijanskom kuhinjom"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 4 komada
  • pečurke - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • origano - 1 kašičica
  • brašno - 3 supene kašike
  • bujon - 1 kockica, pileći
  • voda - 1 litar
  • torteline - 1 pakovanje (oko 300 - 400 g)
  • ulje - 2 supene kašike
  • pavlaka - 1/2 šolje, za kuvanje
  • parmezan - 1/2 šolje, izrendan
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckanu piletinu dinstamo 3 minuta u ulju i vadimo. Nakon toga stavljamo pečurke i luk u ulje.

Pržimo desetak minuta. Posle smesu posipamo belim lukom, origanom, brašnom i kuvamo još 2-3 minuta.

Dodajemo bujon, vodu, torteline i pileće meso. Ostavljamo celu smesu da se krčka na vatri oko 15 minuta ili dok se torteline ne skuvaju.

Nakon toga dodajemo pavlaku i parmezan i mešamo dok ne dobijemo lep sos. Začinimo začinima na kraju i skidamo sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: